ΜΕΤΑ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ (Don't Look Now, 1973)

Από τις καλύτερες ταινίες τρόμου όλων των εποχών. Λίγο μετά τον πνιγμό της μικρής τους κόρης, ο συντηρητής έργων τέχνης Τζον Μπάξτερ και η γυναίκα του ταξιδεύουν στη Βενετία για να δουλέψουν σε μια παλιά εκκλησία και να μπορέσουν να ξεπεράσουν την τραυματική απώλεια του παιδιού τους. Αντίθετα απ'ότι περιμένουν, βρίσκουν στο δρόμο τους μια ανατριχιαστική πόλη γεμάτη έρημα κανάλια και εκκεντρικούς ανθρώπους. 

Ανάμεσά τους και δυο παράξενες ηλικιωμένες αδερφές, μία εκ' των οποίων είναι τυφλή και μέντιουμ και επιμένει ότι μπορεί να επικοινωνήσει με την νεκρή κόρη τους. Η σκηνή του φινάλε όπου βλέπουμε τον Τζον να τρέχει μέσα στα σοκάκια της Βενετίας καταδιώκοντας τη μυστηριώδη μορφή με το κόκκινο ρούχο, για την οποία πιστεύει ότι ανήκει στο φάντασμα του νεκρού παιδιού του, παραμένει μία από τις αξέχαστες σκηνές ανθολογίας του σινεμά. 

1 σχόλιο:

crispy είπε...

Συμφωνώ απόλυτα! Από τις κορυφαίες ταινίες τρόμου! Κι από τις πιο αγαπημένες μου. Η χειμωνιάτικη , γκρίζα Βενετία με τα λαβυρινθώδη σοκάκια της ιδανικό σκηνικό για την μυστήρια αυτή ιστορία που κορυφώνεται με την αξέχαστη καταδίωξη που οδηγεί σε μια τραγική αλλά αναμενόμενη κατάληξη -ακόμα κι ο ίδιος είδε κατά κάποιον τρόπο το τέλος του !