RESERVOIR DOGS (1992)

Μετά από μια επιτυχημένη κατά το ήμισυ ληστεία, η συμμορία συγκεντρώνεται σε μια αποθήκη για να μετρήσει και να τιμήσει τους νεκρούς της. Ανάμεσα στους παρόντες, ο κος Ασπρος, ο κος Πορτοκαλί, ο κος Ροζ, και ο γιος του αφεντικού, Εντι. Η υποψία ότι ανάμεσά τους μπορεί να βρίσκεται ένα "καρφί" ανάβει τα αίματα.

Από τα πιο ηχηρά σκηνοθετικά ντεπούτα στην ιστορία του κινηματογράφου (που εκτόξευσε έναν πρώην υπάλληλο βίντεο - κλαμπ στο πάνθεον των κορυφαίων σκηνοθετών του αμερικάνικου κινηματογράφου). Ένα μεταμοντέρνο - χαμηλού προυπολογισμού - γκαγκστερικό φιλμ, που δανείζεται στοιχεία από το "Χρήμα της οργής" του Κιούμπρικ, τις "Απώλειες πολέμου" του Ντε Πάλμα, τους "Κακόφημους δρόμους" του Σκορτσέζε και τις ταινίες του θρυλικού "καλτ" σκηνοθέτη Τζον Γου και φλερτάρει με το αιματοβαμμένο gore.

Έξυπνη αφηγηματική τεχνική (χρήση της υποκειμενικής αφήγησης διηγημένη από τη σκοπιά ενός προσώπου, π.χ. του γκάνγκστερ που υποδύεται ο Μπουσέμι, της εικονογραφημένης διήγησης που είναι απλά ένα ψέμα, καθώς και των φλας μπακ), μυριάδες συνεφίλ αναφορές, πολύ "ιδιαίτεροι" διαλόγοι για χολιγουντιανό σινεμά, γραφική βία, μαύρο χιούμορ, και σπουδαίοι ηθοποιοί που απολαμβάνουν τους χαρακτήρες που υποδύονται.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: