ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ (All the president's men,1976)

Ίσως το καλύτερο πολιτικό θρίλερ της ιστορίας του σινεμά, με θέμα του το σκάνδαλο της διάρρηξης και της ηλεκτρονικής παρακολούθησης των γραφείων του Δημοκρατικού κόμματος στο ξενοδοχείο Γουότεργκέϊτ της Ουάσιγκτον, βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο των δημοσιογράφων της Washington Post, Μπομπ Γούντγουορντ και Καρλ Μπέρνστιν, που αποκάλυψαν το σκάνδαλο. 

Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ και ο Ντάστιν Χόφμαν, ερμηνεύουν εξαιρετικά πειστικά τον ρόλο των δύο χαρισματικών δημοσιογράφων, τον ειλικρινή Αγγλοσάξονα Γούντγουορντ και τον "περπατημένο" Εβραίο Μπέρνστιν, που εκθέτουν τη διαφθορά της κυβέρνησης Νίξον. Η αποκάλυψη ήταν τόσο συγκλονιστική, ώστε τάραξε το έθνος και έριξε έναν πρόεδρο. Σε μια από τις καλύτερες στιγμές της καριέρας του, ο Πάκουλα προσφέρει μια εμπνευσμένη σκηνοθεσία, που αυξάνει σταδιακά την ένταση, καθώς ξετυλίγεται η ιστορία. 

Πολύ καλή ερμηνεία και από τον Τζέισον Ρόμπαρτς, ο οποίος κέρδισε το Όσκαρ Β' Ρόλου, για τον ρόλο του Μπεν Μπράντλι, του διστακτικού αρχισυντάκτη, που τελικά πείθεται να δημοσιεύσει το κομμάτι των δύο συντακτών του. Πολύ καλό και το σενάριο του Γουίλιαμ Γκόλντμαν, που επίσης κέρδισε το Όσκαρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: